×

Welke vragen spelen bij verhuurders?

Blogbericht

Welke vragen spelen bij verhuurders?

Aan wie ga ik mijn huis verhuren? En hoe weet ik of hij of zij wel goed voor mijn huis zorgt? En wat als er schade aangericht wordt aan mijn huis? Kan ik iemand dan uit mijn huis zetten?

Wanneer u voor het eerst uw huis gaat verhuren heeft u waarschijnlijk veel vragen. Het is ook best spannend en er zijn ook best wel wat regels omtrent verhuren. Zowel voor de verhurende als de hurende partij. In dit artikel proberen we de belangrijkste zaken op een rijtje te zetten.

Huurprijs

Het bepalen van de huurprijs hangt af van meerdere factoren. Wij kijken onder andere naar het puntensysteem, de marktwaarde, ligging en vergelijkbaar aanbod. Wij doen een advies, waarna u de huurprijs bepaald.

Plichten van de huurder

Het is altijd spannend om een huurder te kiezen. U wilt tenslotte dat hij of zij goed voor uw woning zorgt! Gelukkig is de huurder wettelijk gezien verplicht de woning in oorspronkelijke staat op te leveren. Kleine reparaties aan de woning komen tijdens het huren veelal voor rekening van de huurder. Grote reparaties zullen door de verhuurder gedaan moeten worden.

“Samenwerking met de gehele club van CS Wonen ervaren wij als erg plezierig. Wij worden met onze producten geheel ont-zorgt. Op zeer vakkundige en professionele wijze worden wij geïnformeerd en/of voorzien van informatie. Daarnaast staat klantvriendelijkheid bovenaan.”

 • GijzenGroep BV
 • Rechten van de verhuurder

  De rechten van huurders krijgen in Nederland veel aandacht. Maar ook verhuurders hebben rechten! Dit zijn de belangrijkste 5:

  • Recht op tijdige betaling van de huur

  De verhuurder kan bepalen op welke manier en wanneer hij de huur int. In natura een betaling ontvangen mag uiteraard ook, bijvoorbeeld wanneer de huurder de woning tijdens bewoning verbouwt in opdracht van de verhuurder.

  • Recht op goed gedrag huurder

  De huurder heeft de plicht zich goed te gedragen. Bij overlast, bijvoorbeeld in de vorm van stank of geluid, kan de verhuurder de huurrelatie beëindigen. Uiteraard moet er eerst wel worden gekeken naar het vinden van een andere oplossing.

  • Recht op het wijzigen van de woning

  De huurder mag ten tijde van het wonen kleine wijzigingen maken in de woning, maar geen muren slopen of een vloer eruit halen. Wanneer de verhuurder dit nodig acht, mogen er echter wél wijzigingen gedaan worden aan het pand.

  • Recht om huurder aansprakelijk te stellen

  De huurder draagt zorg voor de woning. Schade die door hem, maar ook door anderen in het huis (huisdieren of gasten), is aangericht, is ook op hem te verhalen.

  • Recht om de bestemming van de woning te bepalen

  Wijzigingen aan de bestemming van de woning zijn door de verhuurder te bepalen en/of te wijzigen. Er zijn rechten en plichten verbonden aan het verhuurderschap, die maakt dat het verhuren van een woning ook voor u interessant kan zijn. Wilt u meer weten of heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

  Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0165-870000 of info@cswonen.nl, wij helpen u graag verder!

  Altijd een ruim aanbod aan huurwoningen Mogelijkheid om uw woning direct te verhuren Complete ontzorging in verhuur van uw woning Ruimte voor maatwerk, niets is onmogelijk