×

De Douanier

Betaalbaar wonen aan het Kadeplein

  • Locatie Roosendaal
  • Oplevering 2017
  • Status In beheer

Omschrijving

In verband met een hoge mate van interesse wordt er gewerkt met een wachtlijst. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Herontwikkeling

Het voormalige douanekantoor aan het Kadeplein 3 is herontwikkeld tot een aantrekkelijk gebouw door Sonneborgh, ontwikkelaar en belegger in onder andere maatschappelijk vastgoed. In het gebouw bevinden zich nu 53 huurappartementen met op de begane grond diverse commerciële ruimtes. De Douanier vormt de verbinding tussen het stadscentrum van Roosendaal en Stadsoevers.

De appartementen

Het grijze, gesloten gebouw van toen straalt nu met zijn witte gevels en balkons met houtlook een en al vrolijkheid en openheid uit. De binnenkant is volledig gestript, hier bevinden zich nu betaalbare twee- en driekamerappartementen met een luxe afwerking. Alle appartementen hebben een ruim balkon of (dak)terras.

De appartementen zijn aangesloten op het smart climate grid ? van de DER, Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal. De Douanier heeft een gemeenschappelijke binnentuin met een fietsenstalling. De binnentuin is opgefleurd door mooie prunusbomen, beukenhagen en gezellige picknicktafels. De fietsenstalling is voorzien van enkele oplaadpunten voor elektrische fietsen.

De plint

De begane grond, ook wel de plint genoemd, is één en al bedrijvigheid. Er bevinden zich verschillende bedrijven en instellingen, waaronder zorgorganisatie SDW. En natuurlijk Lunchroom Effe Anders voor een gezellig hapje en drankje.

Maatschappelijke bijdrage

De Douanier stelt de gemeente Roosendaal en Sonneborgh in staat hun maatschappelijke bijdrage te leveren in het terugdringen van het tekort aan betaalbare huurwoningen. Daarnaast draagt het bij aan het upgraden van de wijk Stadsoevers en geeft het invulling aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving: het energielabel is getransformeerd van E naar A.

Contactformulier

Heb je vragen?

Heb je een vraag over dit project? Neem contact op met Amalia via de knop hieronder.
Neem contact op